Modelcontract


Iedere Nederlandse energieleverancier is verplicht een modelcontract aan te bieden. Deze modelcontracten hebben allemaal dezelfde voorwaarden, waardoor het gemakkelijk wordt om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken.

Wat is een modelcontract?

Het modelcontract is een standaardcontract voor onbepaalde tijd met variabele leveringstarieven voor stroom en gas. Deze tarieven kunnen tussentijds gewijzigd worden. Dat gebeurt doorgaans tweemaal per jaar, op 1 januari en op 1 juli. Echter, door onvoorziene en uitzonderlijke situaties op de energiemarkt kunnen de tarieven ook op een ander moment in het jaar gewijzigd worden. 

De voorwaarden en opzet van dit contract zijn helder en inzichtelijk en het contract is op ieder moment opzegbaar, met inachtname van 30 dagen opzegtermijn.

Voor meer informatie rondom een modelcontract verwijzen wij je graag naar onze 'Voorwaarden modelcontract'. Je vind deze op onze pagina met Algemene Voorwaarden. Op deze pagina vind je ook onze 'Kwaliteitscriteria' en het 'Formulier voor ontbinding/herroeping'. 


Bekijk hier de tarieven modelcontract


Modelcontract afsluiten? 

Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.  

085-008 1568

Meer informatie over ons modelcontract?

Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Splits e-mailadressen met een komma.